Hoppa till sidans innehåll

Ridning vid funktionsnedsättning


På Nyby Torshälla Ridklubb har vi bland annat  ridning för barn med diagnos autism.

 

Det känns fantastiskt att ge dessa barn möjlighet att prova på att umgås med hästar och att rida, eftersom dessa barn sällan eller aldrig har en fritidssysselsättning. Ridningen fyller helt enkelt ett viktigt behov. Ridskolans tydliga pedagogik passar de autistiska barnen; först borstas hästen sedan är det dags för sadel och träns, därefter får man äntligen rida, för att sedan sadla av och slutligen borsta. Alla saker har givna platser och de tydligt avgränsade stegen följer samma ordning varje gång


Ett utbyte med ridskolan främjar barnens tilltro till den egna förmågan att samspela socialt med djur och att kunna klara av saker på egen hand. Genom ridning tränar barnen sin rörelseförmåga, balans och kropps-uppfattning och ridningen startar även processer i individen som påverkar den kognitiva förmågan positivt

Det mesta är möjligt! 

Till ridskolan har barnen med sin förälder eller en resursperson, som känner barnen och deras speciella behov medan ridskolan erbjuder ridläraren, som står för hästkunskap och säker hästhantering. 
Ridskolan kan även ordna extra handledare samt föräldrautbildningar i hästkunskap.
Det mesta är möjligt!

En kvalitetssäkrad ridskola

Vår ridskola är kvalitetssäkrad vilket betyder att våra ridlärare är välutbildade, anläggningen uppfyller Svenska Ridsportförbundets krav och  ridskolans hästar är av hög kvalitet och även de har en god  utbildning.

Den som rider på vår ridskola rider säkert.

Nyby Torshälla Ridklubbs ridlärare är diplomerade och samtliga av hästar/ponnyer är välridna och väl lämpade för att fungera i ridskoleverksamhet. De är trygga, snälla och lugna individer som snabbt känner av sin ryttares behov och förmåga.

 

Vi anpassar oss till dina behov

Vi hoppas denna text har gett dig en idé om vad vi kan erbjuda. Vårt huvudsakliga budskap är att alla (som vill) kan växa tillsammans med hästen och vi vill göra det möjligt.

Kontakta oss så kan vi träffas och fokusera på just dina behov/ditt barns behov. Hos oss finns det stora möjligheter att anpassa efter individens behov och förnåga.


Låt alla få växa! Välkomna till vår ridskola

Du hittar även denna information i en folder som finns för nedladdning här

Uppdaterad: 18 JUN 2016 17:57 Skribent: Maria Thun

prova2

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016-35 89 60
E-post: This is a mailto link