Hoppa till sidans innehåll

Styrelsekonferens

23 OKT 2017 13:13
Här följer en kort sammanfattning av styrelsekonferensen.
  • Skapad: 23 OKT 2017 13:13

I oktober är det NTRK-konferens, vilket betyder att styrelse (inklusive Ungdomssektion såklart), personal och valberedning träffas under ett dygn för att jobba med NTRKs utveckling. Denna gång fick vi inspiration för att jobba ännu bättre med vår värdegrund och vårt värdskap.
Värdskap Love Swartz, barn- och ungdomssakkunnig på Sörmlandsidrotten, påminde om att vi ska – likt mötesplatsen på en smal väg – vidga synen, öppna upp för att möta varandra och fundera på hur vi alla bidrar till en bra miljö i stallet. Att det är viktigt att inte skapa vi-och-dom situationer, utan att inkludera och jobba för ett gemensamt vi. Ett gott värdskap behöver tid så vi behöver hjälpa varandra att stressa av, vara närvarande, att våga ställa frågor och bry oss om.
Love delade med sig av ett tänkvärt citat från författaren Randy Pausch och boken The last lecture: "Jag vet att du är smart. Men alla här är smarta. Smart är inte tillräckligt. Den typ av människor som jag vill ha i min forskargrupp är de som kommer att hjälpa alla andra att känna sig glada över att vara här.”
En värdegrund – många tolkningar Vi fick även inspiration av Margareta Lycken, leg. psykolog med många års erfarenhet av att utveckla individer, grupper och företag. Hon hjälpte oss att identifiera våra olika personlighetstyper för att med denna kunskap få insikt i varför vi uppfattar saker olika, varför vi har olika beteenden, processar information och kommunicerar på olika sätt. Detta är viktigt att komma ihåg i vårt arbete, exempelvis när vi tolkar och lever vår värdegrund, så att vi tar hänsyn till att vi är olika och drar nytta av våra olikheter istället för att låta dem leda till missförstånd och meningskiljaktligheter.
Margareta har utvecklat en metod för detta som du hittar på https://www.rebustype.com/ där du även hittar ett miniformulär för att testa vilken som är din egen tankestil.
NTRKs värdegrundsarbete – bakgrund och status Ovanstående inspiration tar vi med oss i vårt fortsatta värdegrundsarbete. Men vi blickade även bakåt. NTRK har sedan oktober 2013 arbetat med föreningens värdegrund, som då diskuterades fram utifrån Ridsportens Ledstjärnor, och som sedan kontinuerligt utvecklats till dagens ”Välkommen till Nyby Torshälla Ridklubb – vi visar respekt för häst och människa”. Ambitionen är att alla medlemmar ska känna till, förstå och leva värdegrunden. Värdegrunden finns på flera ställen på anläggningen och vi försöker påminna om den i samband med information och aktiviteter.
Detta var en kort statusrapport. Kom ihåg att du som medlem alltid är välkommen att kontakta styrelsen med dina frågor och funderingar via This is a mailto link.
Vänliga hälsningar från NTRKs styrelse

Skribent: Elin Svärd
Epost: Adressen Gömd

prova2

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link