Hoppa till sidans innehåll

En dag i stallet


07.30
Stallpersonalen kommer till stallet och hälsas välkomna av alla hästars gnäggande. Första uppdrag är att ge hästarna frukost och lugnet lägger sig i stallet efterhand som alla får sin mat. Sedan sätts täcken på som används vid behov och sedan får de gå ut i sina hagar. Vi lössläpper de flesta hästarna, alltså släpper loss dem i stallet och så går de ut ett par stycken i taget till hagen. Under förmiddagen så mockas det, höpåsar vägs upp, det krattas och sopas och andra sysslor utförs.

 

Lunch - eftermiddag
Hästarna är ivriga att komma in från hagen och få sin serverade lunch. Det gäller att ha kontroll på att de går in i rätt spilta eller box, vilket inte alltid sker.

Privathästarna får gå ut igen efter att de har ätit och ridskolehästarna får stå kvar inne. Täcken tas av, hästarna borstas och görs fina. Personalen gör fint i stallet, sköter om hästarna, ser över hagarna, städar sadelkammaren och andra utrymmen. På eftermiddagen fodras det igen, samt mockas åt de hästar som stått inne på eftermiddagen.

 

15.30
Ungefär nu börjar lektionerna på vardagarna. Hästarna går ungefär tre lektioner varje dag och en dag i veckan är en hel vilodag, då alla hästar vilar. Stallvärdinna finns på plats för att hjälpa till där det behövs.

 

16.00
Stallpersonalen slutar för dagen men lektionerna fortgår.

 

21.30
Omkring kl 22 på kvällen är lektionerna slut för dagen. Hästarna får sitt kvällshö och gnäggandet, krafsandet och lugnet lägger sig på nytt. Nu är det nattardags i stallet. Ridlärarna brukar vara sist kvar och stänger stallet.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:05

prova2

socialmedia2   socialmedia

 

 

sponsor

Arbmiljöutbildning_grund_2022.png

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link