Hoppa till sidans innehåll

Information Coronavirus

20 MAR 2020 09:59
NTRK håller sig uppdaterad och följer råd och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och Svenska Ridsportförbundet gällande Coronasmittan.
  • Uppdaterad: 20 MAR 2020 09:59

201106
Vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Svenska ridsportförbundet. 

Detta gäller på NTRK:

Med anledning av Folkhälsomyndighetens skärpta råd ber vi alla att följa dessa uppdaterade råd. Dessa kommer att gälla tom 26 november, men kan komma att förlängas.

Vi som ansvariga för ridskolan tar detta på yttersta allvar och har sett över vilka delar av vår verksamhet som behöver justeras ytterligare mot idag. Redan idag är mycket gjort där vi får ett naturligt avstånd mellan varandra pga det säkerhetsavstånd vi behöver mellan hästarna dvs ingen kontaktsport i den bemärkelsen, begränsat antal elever inne i sadelkammaren, begränsat antal medhjälpare och åskådare, vår inomhusmiljö är också på många sätt mer att likställas med utomhusmiljö mm. Utöver det kommer vi nu att återigen stänga cafeterian, begränsa medhjälpare än mer, minska antalet samtidigt i sadelkammaren, samlingsrum, omklädningsrum. Vircon och handsprit kommer att finnas tillgängligt inne i ridhuset också, tävlingar kommer att ställas in och ersättas med andra aktiviteter. Behöver du avboka din lektion gör du det som vanligt på Minridskola.se.

🐎 Personer med förkylnings- eller sjukdomssymptom behöver avstå från att besöka oss. Om någon inom familjen har testat positivt för covid behöver även de andra vuxna avstå besök, även utan symptom. Den som har personer i riskgrupper i sin närhet bör också avstå besök.

🐎 Det är var och ens ansvar att hålla sig uppdaterad om Folkhälsomyndighetens rekommendationer av när man räknas som frisk respektive "sjuk" och behöver avstå besök hos oss.

🐎 Tvätta händerna ofta med tvål men även handsprit finns på alla toaletter.

🐎 Håller avstånd till varandra.

🐎 Inga medföljare är tillåtna. För att minimera antal personer utöver elever och personal får inte anhöriga eller vänner till ridskolans elever följa med till stallet eller som åskådare vid lektion. Medföljare är endast tillåtet vid behov, såsom ledare till nybörjare eller om de små barnen behöver hjälp med hästen i stallet.

🐎 Cafeterian är åter stängd.

🐎 Byt om hemma, använd inte vårt gemensamma omklädningsrum. Ni som har skåp kan fortsätta förvara skor, stövlar och säkerhetsutrustning i skåpen men vi ber alla att byta kläder hemma.

🐎 Stanna inte kvar på anläggningen längre än nödvändigt. Kom 20 minuter innan ridtid och åk hem direkt efter ridpasset/skötsel av hästen. All lärlingsverksamhet osv. är tillsvidare pausad.

🐎 Rid med handskar. Vircon och handsprit kommer att finnas tillgänglig i ridhuset.

🐎 Personalen har rätt att avvisa den som inte följer det ovan nämnda.

🐎 Hästarnas utrustning kommer rengöras en gång/dag

Nu är det av yttersta vikt att vi alla hjälps åt, så alla kan känna sig trygga och att vi kan fortsätta bedriva våra ridlektioner. Nyby Torshälla Ridklubb följer utvecklingen noga och tar del av de rekommendationer och råd som kommer från myndigheterna. Om det aktuella läget förändras kommer vi att vidta nya åtgärder med kort varsel. Vi uppdaterar er via vår Facebooksida och via mail, samt info uppsatt på anläggningen.

Sköt om er! ❤️

Mvh// Personal och Styrelse

Vi följer utvecklingen av de rekommendationerna som Folkmyndigheterna, Riksidrottsförbundet och Svenska Ridsportförbundet ger och återkommer med information vid eventuella förändringar.
mvh Maria Ejnar, Ridskolechef Nyby Torshälla Ridklubb
This is a mailto link
Skribent: Elin Svärd
Epost: Adressen Gömd

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link