Hoppa till sidans innehåll

NTRK från 1976 till idag


Nyby Torshälla Ridklubb startade 1976 och då i en mycket blygsam omfattning. Stallet var fyllt av privathästar och några få lektionshästar, resten hyrdes in utifrån och fick bilda stommen till ridskolan. 1986 började ridskolan med hjälp av hårt arbete och stram budget att växa. Allt eftersom ekonomin blev bättre började inköpen av egna hästar. Maximalt har ridskolan haft 29 hästar men sommaren 2003 gjordes NTRK om till ponnyridskola och hästarna såldes av. Idag finns det 18 lektionshästar/ponnier och 16 privata uppstallningar.

För ca 15 år sedan formades idén med att starta tävlingsgrupper. Ridskolan ville ge ryttare som ville satsa lite mer på sin idrott, men som inte hade medel för att ha egen häst, en möjlighet att ändå kunna komma ut på tävlingsbanorna. Klubben ville helt enkelt uppmuntra de ungdomar som har intresse och talang och som var beredda att satsa lite mer genom att ge dem en chans att tävla externt på ridskolans ponnyer. Detta var tankegångarna bakom "en annorlunda ridskola" och klubben kan fortfarande stolt visa upp sina duktiga tävlingsryttare på såväl ridskolans som egna ponnyer/hästar.
Varje år ställer NTRK upp med lag i allsvenskan olika divisioner och många år har vi skördat fina framgångar på lagsidan. Klubben kan bland annat skryta med deltagande i ponny-SM i dressyr.

Ett led i att öva sig på tävling är såklart att anordna egna tävlingar och NTRK erbjuder varje år såväl interna klubbtävlingar som externa tävlingar. Tävlingsverksamheten beskrivs närmare under ”Tävlingar”.

Ridskolan är navet i Nyby Torshälla Ridklubb. Klubbens ambition är att barn och ungdomar där i sin egen takt ska kunna växa i sin ridutbildning och samtidigt finna en självklar plats för att utvecklas tillsammans med ponnyer och kompisar. Inom ridsporten satsar man på att utbilda sina unga ledare och NTRK är inget undantag då många av våra ungdomar deltagit i flera olika kurser som distrikt och Ridsportsförbundet ordnat. Ridskolan har även ett nära samarbete med grundskolan där ridutbildningen ingår i "Elevens val" och från hösten 2008 erbjuds även Hästgymnasium då ett samarbete med REAL inleds. Nyby Torshälla Ridklubb är inte bara måna om att barn och ungdomar ska ha en naturlig plats för att utöva sitt intresse utan ser gärna att hela familjen är delaktig, alla krafter behövs i en ideell förening och våra unga behöver vuxnas stöd i sin idrottsliga och sociala utveckling.
Välkommen till Nyby Torshälla Ridklubb!
Uppdaterad: 28 MAJ 2016 15:51 Skribent: Maria Thun

prova2

socialmedia2   socialmedia

 

 

sponsor

Arbmiljöutbildning_grund_2022.png

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link