Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse - Styrelsen


Årets styrelse har bestått av ordförande och sex ledamöter, en representant från US samt suppleanter. Under året har två ordinarie förtroendevalda lämnat sina poster samt en suppleant. Sedan förra årsmötet har 8 styrelsemöten genomförts från vilka har rapporterats på hemsida/ anslagstavla. Därutöver har två styrelse- och personalkonferenser anordnats; en för varje termin. 

Första konferenstillfället ägnades åt att stämma av NTRKs måldokument och manual samt att blicka framåt. Med hjälp av Tommy Nordmark från SISUIdrottsutbildarnas centrala organisation lärde vi oss att identifiera trender och analysera dem.

Höstens konferens var på tema ”Jämställdhet”, där NTRK med stöd av Pernilla och Jenny från AddGender granskade ridklubben ur ett jämställdhetsperspektiv. Med på konferensen var Ungdomssektionen som under hösten jobbat aktivt med jämställdhetsfrågor inom ramen för Sörmlandsidrottens projekt Tänk Jämt.

Detta var också tredje och i sista året med Modellföreningsprojektet, dvs det utvecklingsarbete där NTRK med stöd av Sörmlandsidrotten och Sörmlands Ridsportförbund fått möjlighet att jobba långsiktigt med föreningsutveckling från dåläge, över nuläge till ett önskat nyläge. Arbetet finns samlat i en rapport som förhoppningsvis ska kunna vägleda andra föreningar som vill arbeta mer aktivt med föreningsutveckling. Redan under våren 2010 presenterades arbetet för föreningar runt om i Sörmland i syfte att inspirera och engagera.

År 2010 var investeringarnas år. Föreningen rustade upp såväl utemiljö som cafeteria och ridhusbotten samt köpte en fyrhjuling för underhåll av ridhuset. Investeringarna beskrivs mer i detalj under Anläggning.

Under höstterminen lyckades ridskolan få stöd av Torshälla Stads förvaltning för att kunna fortsätta det lyckosamma projektet Stallfritids som under tre år drivits inom ramen för Idrottslyftet. Ett fantastiskt tillskott för NTRK!

NTRK har under året kunnat presentera en mängd aktiviteter för, med och av sina medlemmar vilka kommer att presenteras under de olika verksamhetsområdena. Det har varit ett händelserikt år där vi sänder vårt stora tack till såväl ridskolans personal som till alla ideella krafter som stöttar sin ridklubb.

På styrelsens uppdrag

 

Mia Thun

Ordförande, Nyby Torshälla Ridklubb

Uppdaterad: 30 MAJ 2016 18:29 Skribent: Maria Thun

prova2

socialmedia2   socialmedia

 

 

sponsor

Arbmiljöutbildning_grund_2022.png

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link