Hoppa till sidans innehåll

Div III Dressyr Ponny - första omgången

19 APR 2009 10:20
Här kommer rapport från första omgången av Div III ponnydressyr från lagledare Mimmi Klemets
  • Skapad: 19 APR 2009 10:20

Måndagen den 13/4 bar det av till Mariefred för vårt smått orutinerade dressyrlag i div. 3. Laget denna första omgång skulle ha bestått av Anna Sandberg och Abbadon, Isabelle Lillevars och Grållan, Ida och Madicken och Ebba och Polyester. Tyvärr blev det dock så att laget endast kunde ställa upp med tre ryttare, pga. att Annas Abbadon fått en hovböld.
Laget bestod nu alltså av en mer rutinerad dressyrryttare (Izza) och två debutanter (Ida och Ebba).

Först ut för dagen var Ida och Madicken. De skull starta i förklassen, LC:1, och de startade så tidigt att vi andra inte var på plats än. Ida klarade sig dock strålande utan oss och red ihop 61,5% vilket var väldigt duktigt gjort. Näst på tur var Izza som dagen till ära glömt hjälmen hemma... Det var en ganska arg fröken Lillevars som styrde runt sin Grålla på banan och de slutade på 58,8%. Sist ut i förklassen var alltså Ebba. Ebba var ganska nervös innan men fick till en fin ritt som tyvärr innehöll en del slarv med vägarna... Ebba slutade på exakt samma poäng som Izza, men vi tyckte nog att Ebba var värd lite mer än sina 58,8%, men det var bara att komma igen till lagklassen.

I pausen mellan klasserna hade vi lite picknick tillsammans. Här snackade vi dock ingen fika i gröngräset, utan vi slog oss ned på den dammiga parkeringen i skuggan av en dynghög, men men, man tager vad man haver. Stämningen var på topp och vi klarade oss genom fikapausen utan större missöden, med undantag för Anette Lillevars vars fina solstol inte riktigt klarade av en annars väldigt snygg imitation av hur man inte ska bete sig på en läktare... Den stolen har nog varit på sin sista dressyrtävling är jag rädd... Men många glada skratt blev det, och det var ett lag med humöret i topp som tog nya tag mot nästa prövning.

I lagklassen, en LC:2, så var det även här Ida som gick ut som nummer 1.
Tyvärr hade luften gått ur Madicken under timmarna som gått och jag tror inte att det var någon som slet hårdare än Ida på hela dagen för att få sin häst att röra sig framåt. Ida såg ut att vara nära en kolaps när hon kom ut från banan, men hon repade sig igen. Procenten blev 55,00 något som under omständigheterna faktiskt inte var så tokigt.

Näst på tur stod Izza och Grållan. Humöret hos Izza hade stigit några grader och när de red in på banan så såg Grållan riktigt fin ut. Det höll i sig och procenten blev 65,5. Det var ett strålande resultat och när hon ridit så låg hon i topp, återstod bara att se hur länge det skulle hålla i sig.

Sist på tur var återigen Ebba. Hon kämpade stenhårt på framridningen och Polyester var jättefin när hon kom in på banan. Den här gången blev det inget slarv med vägarna och det belönades. Ebba red ihop 61,7%. Nu var det bara att vänta på lagresultatet och vi väntade med spänning på att få se vilken placering Izza skulle sluta på. Hon låg på en tredjeplats ända till sista ryttaren, då blev hon nedpetad till en fjärdeplats av sju placerade. Ett stort GRATTIS till henne!!

Laget slutade på en femteplats av nio startande lag. Jag är mycket nöjd med tjejerna och deras insatser. Fin stämning och gott humör genomsyrade hela dagen, och nu laddar vi om till nästa omgång som går av stapeln
16/5 i Smedstorp. Sist vill jag bara tacka tjejerna för deras superfina insatser och jag tror och hoppas att de hade lika kul som jag!

Kram // Mimmi Klemets : )

Skribent: Maria Thun

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link