Hoppa till sidans innehåll

Emily & Urianda på meeting i Kumla

27 JUL 2009 15:27
Här kommer rapport från Emily som debuterat 1.30 på Urianda med gott resultat
  • Skapad: 27 JUL 2009 15:27

Så har Urianda och jag varit på vårt andra meeting tillsammans. Jättekul. Stod i ett stall tillsammans med en jättetrevlig familj från Roslagens Rid och Körklubb. Kul att vi börjar känna litet folk även på storhästtävlingar, annars känns det ju litet ensamt så här i början. Man är ju van att tävla ponny och där kände man ju de flesta. Tävlingen var på Ryttarkamraterna Kumlas anläggning Örsta kulle men det var Pålsboda Ryttarförening som stod som arrangör.
 
På lördagen startade jag först 1.10. Här fick jag ett stopp på sista hindret som var en kombination. Mitt fel! Kom litet fel och höll mig inte kall utan började "ratta". Fy vad jag var arg när jag gick av banan. Andra klassen var en 1.20 och dessutom en A:O, det gillar jag, då får man rida fort från början. Det gjorde vi också och vi ledde klassen ända tills näst sista ryttaren kom och petade ned oss till en 2:a plats. Retligt men jag var trots allt jättenöjd.
 
På söndagen sov vi länge eftersom vi fick hjälp med morgonfodringen. Bodde på en camping i en liten stuga (gräsligt tyckte både mamma och jag).  Jag hade bestämt mig för att bara starta en 1.20. Urianda var jättefin på framhoppningen och hon hoppade jättebra inne på banan men .... så hände samma sak igen vi kom fel in i kombinationen och i stället för att bara rida galoppen och hålla mig kall så började jag "ratta" igen och fick ytterligare ett stopp. Nu var jag riktigt arg på mig själv. Funderade litet hit och dit, talade med Koppan och bestämde mig för att efteranmäla mig till nästa klass som var en 1.30.
 
När mamma och jag gick banan brydde jag mig inte om att gå omhoppningen eftersom jag inte trodde jag skulle komma runt felfritt, det var ju min debut i 1.30 hade tänkt vänta med att debutera i 1.30 tills i höst men nu kände jag mig så arg och besviken på mig själv så det fick bära eller brista. Kapacitet vet jag ju att min häst har det är ju jag som klantar till det ibland. Urianda hoppade som aldrig förr och den här gången gjorde jag inga misstag. När vi var nolla i grunden tänkte jag - nu kör vi! Det höll hela vägen och vi vann klassen!!!!!!
 
Vilken underbar häst jag har.
 
Kram från Emily och Urianda

Skribent: Maria Thun

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link