Hoppa till sidans innehåll

Emily och Boris första meeting

09 MAJ 2014 07:23
Upp som en sol och ned som en pannkaka - men ganska nöjd
ändå.

Boris och jag har varit på vårt första meeting tillsammans.
Vi åkte till Ryttarkamraterna Kumla där det som vanligt var välarrangerat och
roliga banor att rida.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:57

På fredagen startade vi 1.10 och där tyckte jag att jag hade en bra känsla inne på banan. Boris lyssnade framåt och kändes jättepositiv att rida Vi placerade oss som 2:a i klassen och jag tänkte att det här blir en toppenhelg.

 

På lördagen startade vi först 1.10 men jag vaknade sur och trött (Affe hade morrat och skällt halva natten så sömnen blev inte så där jättebra). Vet inte om det smittade, han är ju känslig min kille, för Boris var inte så kul, o-fokuserad och rev 2 hinder och sedan drog han iväg så jag stannade honom inne på banan och drog på mig även tidsfel. Sedan tog vi ett "mikrosteg" upp. Vi startade 1.15 vilket gick riktigt bra tills sadeln hamnade lite snett i sista kombinationen och Boris smet förbi B-hindret vilket även gav oss tidsfel igen. Snopet på en annars rätt bra runda, han var inte ett dugg trött i andra klassen vilket han brukar vara och det här var
riktigt låååånga banor

Boris o Emily i Kumla.

 

På söndagen hade vi en tidig start i 1.10 och Boris kändes pigg och fräsch trots att det var 3:e dagen. Hade en riktigt bra känsla inne på banan och jag tyckte jag fick igång galoppen - men - nu tycker jag nog han var litet ful, han fick trampa om på ett hinder och då tog han chansen att titta lite extra på hindret efter som var ett "titthinder" och stannade. Därefter hoppade han resten av bana. Här kunde han faktiskt ha bjudit lite på sig själv så jag var lite besviken på honom när jag gick av banan.

Trots dåliga resultat är jag ändå rätt nöjd, min kille orkade i 3 dagar utan att bli matt och trött, det här var ju de längsta banor han gått och han har aldrig tävlat i 3 dagar Det känns som han kommer att vara en bra meetinghäst eftersom han var lugn och trygg hela tiden och jag får väl se det som det positiva efter helgen tävling.

Kram från en lite besviken Emily men en nöjd Boris

PS   Vi hade i alla fall tur med vädret!Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link