Hoppa till sidans innehåll

Emily och Molga primärhoppade utomhus

15 JUN 2014 20:29
Nu har även lilltjejen gjort sin debut utomhus. Hennes allra första start på en utomhusbana gick av stapeln hos Märsta Ryttarförening i full storm. Funktionärerna fick hålla i vissa hinderstöd så att de inte blåste omkull!!!
  • Skapad: 15 JUN 2014 20:29

Det blev en dubbel test. Det var första gången utomhus och första gången hon åkte transport så långt, tidigare har hon ju varit litet stökig i transporten så jag var ganska spänd innan vi kom iväg Det var ju en bit att åka, tog nästan 2 timmar men idag var hon verkligen jätteduktig. Stampade och krafsade några gånger på ditvägen och stod helt stilla på hemvägen. Skönt! Jag har ju en knut i magen varje gång en häst ska in i transporten numera och då är det extra skönt när det går så här smärtfritt.

Hon är så cool den här lilla damen. Hon agerar som hon inte gjort annat än varit ute och tävlat. Lugn och trygg Jättesnäll att hantera och göra i ordning på tävlingsplats. Hon går in på banan med självförtroende och tycker hon att något hinder är läskigt så tar hon bara i lite extra på just det hindret.

Först startade vi 1 m avd B och hon gjorde en fin runda. Jag måste ju hålla henne i en ganska kort galopp för att hon skall orka och hoppa bra, i en lite större galopp blir hon lätt flack eftersom hon inte är riktigt stark ännu

Därefter startade vi ytterligare 1 m avd B. Vill att hon ska få självförtroende inne på banan och känna att det är enkelt innan vi går upp ett steg. Hon nollade även den här gången även om hon kändes lite matt och paddlade lite i galoppen Men som sagt hon kämpar och vill alltid göra sitt bästa och har en helt underbar figthing spirit

Härligt med en häst som ger sin ryttare sådant självförtroende.

Kram från Emily och en trött Donna Molga

Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link