Hoppa till sidans innehåll

Emily och Urianda på Globenkval

08 NOV 2010 18:20
Så har vi gjort en av säsongens sista tävlingar.
  • Skapad: 08 NOV 2010 18:20

Globenkval var det ju också. Tyvärr hade jag inte så stora förväntningar när vi åkte till Hamre. (Selesta har strulat runt med Urianda i hagen så hon gjorde sig illa i ett framben så på nästan två veckor har det inte blivit någon hoppning för oss. Urianda har vilat mycket och vi har mest skrittat och travat litet så förberedelserna har väl inte varit de bästa.)
 
Hamre är ju också en av de få tävlingsplatser som jag avskyr att åka till. Fruktansvärt dåligt underlag i båda ridhusen. Halt och gropigt. Det var tredje gången och definitivt den sista jag var där på en inomhustävling. Det ska vara roligt att tävla och under sådana här förutsättningar är det inte det. En klubb som helt klart lever på gamla meriter.
 
Vi startade först i 1:20. Urianda gick runt felfritt men rundan var orytmisk. Jag kände mig jättemissnöjd när jag gick av banan. Fick också låga stilpoäng som efter en stund korrigerades till dagens högsta och jag ropades flera gånger upp som ledare av klassen (då var jag i Globen för en liten stund) men när det sedan var tre ryttare kvar korrigerades resultatet ner igen. Låter det rörigt? Det var det också!!!!
 
Sedan startade vi i 1:30. Redan på framhoppningen strulade det. Vi höll på att bli påridna och sedan halkade Urianda rejält i en grop i ridhuset så när det var vår tur att gå in på banan kände vi oss definitivt inte på topp. Urianda hoppade 4 hinder sedan stannade hon på en oxer och då tackade jag för mig och gick av banan tyckte inte det fanns någon anledning att "pressa" henne varken hon eller jag trivdes ju med det här underlaget.
 
Hade ändå en trevlig tävlingsdag med övriga NTRK:are på plats.
 
Kram från Emily och Urianda

Skribent: Maria Thun

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link