Hoppa till sidans innehåll

Fina framgångar på Ponnydressyr hos Gripens RK vid Näsbyholm Härad 27 april.

01 MAJ 2014 20:36
Här följer refererat från Diana Rönnbloms externa tävlingspremiär på lektionsponnyn Frasse
  • Skapad: 01 MAJ 2014 20:36

201400427-diana o frasse

Härligt med dressyrtävlingar där man får veta exakt vilken tid ekipagen ska
vara inne på banan o tävla. Mindre trevligt när man märker att på vår första
tävling borta, är tävlingstiden satt till 08.14 - in som nr 3 i första klassen... OK bara att börja räkna, upp 05.15, stallet senast kl 05.45 och helst åka därifrån innan 06.30 för att vara på Näsbyholm, Härad kl 07.15 = en timme för anmälan, urlastning, fix och framridning. Och tidsplanen höll - kvart över sju var Diana o Frasse redan på framridningen.

Frasse - vilken fantastisk ponny att ha att göra med. Han var säkert lika trött som vi när vi väcker honom i stallet (där vi möttes av en lös Siwan i stallgången). Frasse fick lite kraft att äta, på med transportkläder och så ut o lasta. Inga problem med den lille gossen inte. 
Vi hann möta Tina o Sara Rännar innan vi lämnade Nyby. Även de skulle till Gripens tävling fast hade liiite senare starttid (08.56).

Först på plats i Härad av ALLA tävlande :-) 
Bara att visa papper och lasta ur. Frasse lugn som en filbunke. Framridning till en början helt ensam på banan, innan alla andra börjar droppa in. Frasse och Diana jobbar ihop sig och det ser riktigt fint ut. Och tänk det fina höll sig från framridning, till collectingring och genom första klassen. De avslutade sin första dressyrtävling tillsammans på 67,037% och vinner LC:1 kat B före Terese Nilsson Fornstedt från ERF som fått ihop 62,407%.

Innan det var prisutdelning skulle Sara Rännar och Lancelot starta LC:1 kat C. Även Lancelot sköter sig bra på tävlingsplatsen (om än något högljudd i början) och han o Sara gör ett jätte fint program och får ihop 65,741% och de vinner kat C. Två var Lovisa Nork från Järna RK på 65%.

Prisutdelning i ridhuset och ärevarv till publikens jubel! Två mycket lyckliga tjejer och fyra mycket stolta föräldrar, njöt av det hela! Vilka fantastiska ridskolehästar vi har, tack för att vi får tillfälle att låna dem!

Jag tror att både Diana o Sara var så lyckliga över sina och ponniernas prestationer att luften lite gick ur dem inför nästa klass, LC:2.

Inför framridningen blev det lite knappt om tid (det får väl vi förvirrade föräldrar ta på oss) och dessutom var både Frasse o Lancelot trötta, säkert påverkade både av värmen och miljön.

Diana o Frasse blev 4 (oplacerade) i LC:2 kat B. med 61,071% och Sara och Lancelot kom 6 (oplacerade) i LC:2 kat C. med 61,964% - jättefint framförda program men ponnierna var lite stelare och lojare.

NTRKs dressyrlag i div 3 (LC:2), med Sara Rännar, Sandra Thun, Alexandra Lillevars och Agnes Högmo, kom på 8 plats. 

Nedtecknat av Åse R Gsson

Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link