Hoppa till sidans innehåll

Finalen…..ponnyallsvenskan div 2 hoppning

10 NOV 2014 17:01
Vad ska man säga vi gjorde det igen :) Så himla duktiga ponnyryttare och ponnyer och alla föräldrar/supportar.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:52

Att vi var laddade var inget tvivel på. Eftersom vi låg på en andra plats visste vi att den som vinner idag kommer stå som total segrare i allsvenskan div 2 ponnyhoppning. Att Trosa och Östra Sörmland var farliga var det inget tvivel om eftersom de hade varsin seger.
Båda Jossorna satte sig ner och funderade: Vi var på det klara med att Fredrica och Gipzy skulle rida dels för att de är näst intill oslagbara när nollan sitter. De visade det i Katrineholm när de var nästan 10 sek snabbare än någon annan i omhoppning. Även Philippa och Lady Penelope har levererat nollor samt Elin med Enery  - de kändes som två säkra kort att ha med i laget. Eftersom Isabelle- Pepita och Hanna - Robin inte hade sina bästa dagar i Katrineholm, kändes det som de var behövde att rida förklassen innan vi beslutade. Dels för att se att allt var som normalt och att det bara var en tillfällig svacka i Katrineholm.  Det som var skönt var att det var bara en tillfällig svacka och allt var normalt. Nu valde Hanna att stå över att rida i laget. Mycket klokt av Hanna eftersom de ska tävla MHPC nästa vecka och inte sätta press på sig själv med att rida i lag, för lagtävlande innebär press, så är det.
Fredrica – Gipzy var för ut och nollan var där, Isabelle – Pepita följde upp med nästa nolla. Det är skönt med b-ponnyer :) Philippa- Lady Penelope var näst ut och vad Philippa tänkte på när hon red mot första hindret är ingen som vet men ett stopp blev det men de var snabbt på hindret igen och slutade ändå på en bra slut tid. Nu stod det klart att vi hade vunnit eftersom vi hade som sämst 4 fel. Både Trosa och Östra Sörmland hade 8 fel var. Elin- Enery gick in och red och var på väg mot nollan. Men mot sista hindret fick Enery för sig att dra på niten. De tog sig i mål och slutade med 4 fel. Elin trodde när hon kom ut att det var kört men när de andra tjejerna sa att vi hade vunnit sken Elin som en sol och det tror jag att all ifrån NTRK gjorde också.

Final div 2
Från vänster Elin-Enery, Philippa-Lady Penelope, Hanna utan Robin, Isabelle –Pepita och Fredrica-Gipzy.
Varför har vi så fin teamkänsla i NTRK? Här har ni svaret och detta får nog bli en tradition :) varje ponny som gick i laget såg ut på följande sätt. NTRK på höger bak och….
Final div 2_2
Vänster bak ett hjärta…
Final div 2_5
Tror att vi har hittat ett bra koncept när det gäller att rida lag. Jossan vC tar ponnyryttarna och går banan, Jossan T tar hand om ponnybarnen ute på framridningen, Ullis som är mamma till Isabelle ser till att ponnyerna blir fina och  Therese Johnsson som bara var där och tittade fick äran att hjälpa till. Pappa T har stenkoll på hur det går för lagen resultatmässigt. Ja det är taktik och teamwork på hög nivå. Men vi skulle aldrig klara oss utan allt stöd ifrån medlemmar och familjer. Men vad gör man inte för NTRK :) 
Nu tar vi nästan paus för detta år.
Jossan&Jossan
P.S kom och heja fram Fredrica-Gipzy och Hanna-Robin i MHPC den 13/11 och 14/11, HamreRidklubb i Västerås. De behöver ert stöd. Om ni inte kan komma håll en tumme för dem.

Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link