Hoppa till sidans innehåll

Finfin utdelning för Emily och Boris i Vingåker

27 MAJ 2013 19:38
Här följer Emilys rapport från senaste tävlingsdagen
  • Skapad: 27 MAJ 2013 19:38

Äntligen var så Boris och jag igång igen efter några veckors uppehåll. Det var dags för oss att göra vår första riktiga utomhustävling tillsammans.Kände mig faktiskt litet osäker, skulle han sköta sig eller skulle han fara runt som han gjorde på Nybys utebana på lördagen. Då kändes det som jag varken hade broms eller styrförmåga utan han for mest runt som ett popcorn med mig på ryggen.  Men samtidigt som jag alltid känner mig osäker innan vi åker så blir jag aldrig nervös på tävlingsplatsen med Boris eftersom jag måste koncentrera mig så hårt när jag tävlar honom, jag hinner helt enkelt inte med "nervdaller"  vilket faktiskt känns ganska skönt som omväxling.
 
Vi åkte till Vingåker där man för dagen hade en regional hopptävling med klasser från 0.90 till 1.30. Jag  vågar inte starta honom så högt ännu eftersom jag känner att jag inte har någon riktig kontroll så därför fick det bli start i 1 meter och därefter 1.10.
 
Döm om min förvåning i 1 meter, det gick som en dans trots att banan är stor och det blåste. Han var lugn, hoppade (eller klev) över hindren. Lyssnade perfekt och var dubbelnolla. Vi placerade oss som 2:a (vilket är det värsta jag vet.) .Blir gärna 3, 4 el 5, spelar ingen roll men inte tvåa. Sofia Sandberg sa idag att när man är 2:a då är man första förlorare och det tyckte jag var ett bra uttryck för så känns det.
 

Emily o Boris i Vingåker
Andra klassen var en 1.10. Jag sa till mamma efter bangång att jag inte trodde att jag skulle komma längre än till 4:e hindret då detta hinder var en smal och hög mur och något sådant har inte Boris hoppat tidigare.  Men som vanligt förvånade han mig min fina häst. Vi fick upp ett riktigt bra tempo och han var lyhörd och fin vilket gjorde att VI VANN KLASSEN!! Med oss hem fick vi alltså ett jättefint svart Bucas täcke och rätt storlek var det också till min stora pojke.
 
 
Kram fr Emily och Boris

Skribent: Maria Thun

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link