Hoppa till sidans innehåll

Härlig seger i division 3 hästhoppning

02 JUN 2014 22:13
Omgång 1 kom våra tjejer på en andraplats vilket vi tidigare har skrivit om. Omgång 2 segrade vi efter en rafflande omhoppning, så det var fyra taggade tjejer med vinnarvittring som slöt upp till finalen i Gripen.
  • Skapad: 02 JUN 2014 22:13

Det var återigen en regntung dag och banan var ganska trång och lite halkig. Därför var det många ekipage som fick flera fel i grunden. Tilde Tingvall startade som nummer ett med Favvis och satte vår första nolla. Vårt andra och tredje ekipage Jessica Johansson på Caramint och Isabelle Lillevars på Zeus fick varsitt pet. Innan vårt fjärde ekipage kom till start stod  ändå  klart att vi hade vunnit hela allsvenskan, men vi ville självklart ta hem segern även denna omgång. Belinda Karlsson på Cordina Grandé satte återigen en nolla (trots att hon fått börja om på ett hinder då funktionärer stod i vägen!). Då stod det klart att det skulle bli
omhoppning mot Gripen om förstaplatsen.

Tilde var först ut, men gamla Favvis hade blivit trött och stannade ett par gånger. Övriga tre ryttare var felfria och segern var vår! Och det blev en överlägsen seger både i omgången och i hela allsvenskan. Det var fyra glada tjejer som red ärevarv i regnet med två segertäcken var.

Som pricken över i:et vann Jessica Johansson sedan den individuella 1- metersklassen, Isabelle kom trea och Belinda femma (Tilde stod över den klassen). Isabelle vann sedan även en klass dagen efter på 1.10. Vilka tjejer!

Från början var det många som anmälde intresse att rida i laget men det var bara de här fyra tjejerna som anmälde att de kunde rida samtliga tre omgångar. Därför blev det inte så svårt som jag hade trott att plocka ut laget. Jag vill passa på att tacka alla som hejat på oss, farfar som grät, småsystrar som borstat och tjoat och föräldrar som hade behövt lugnande inför varje omgång. Det har verkligen varit spännande och jätteroligt att få följa tjejerna; speciellt kul att se hur de har stöttat varandra.

Josefine Tingvall, lagledare

Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link