Hoppa till sidans innehåll

Mycket tävling för Emily och Molga

08 SEP 2014 20:28
Tre tävlingar inom loppet av en vecka har vi gjort lilltjejen och jag och jag är sjukt nöjd med min lilla häst.
  • Skapad: 08 SEP 2014 20:28

Förra lördagen var vi hos Strängnäs Ryttarförening där vi startade i 1 m. Fick till
en hyfsad runda även om hon var litet spänd. Därefter startade vi vår andra 1.10 tillsammans och jag tycker att vi fick till en riktigt, riktigt bra runda men det roligaste var nog att Molga kändes pigg och fräsch även i andra klassen. Det känns att hon börjar få bättre kondition och orkar med två starter utan att bli jättetrött.

Fredag 6/9 var det så dags för regional debut i 1.10 och äntligen fick jag möjlighet att starta på Sundbyholms stora bana. Såg verkligen fram mot att testa hur hon skulle fungera på en så öppen och stor bana. Hon kan ju bli litet spänd ibland och det började inte så bra på framridningen eftersom en ryttare ramlade av mitt framför näsan  på oss och hennes häst började fara runt och sparka bakut. När vi väl kom in på banan tror jag hon tyckte det var lätt som en plätt och jag tycker vi fick till en riktigt bra runda (även om vi fick med oss en bom och fick 4 fel, bommen gick dessutom mitt itu så skall man riva skall man göra det ordentligt, ha ha) Känslan inne på banan var dock super och då betyder inte ett pet så mycket.

Söndag 7 sep har vi varit på Stora Ekeby och gjort ytterligare en 1.10 start och då gjorde hon något som hon aldrig gjort tidigare - stannade på första hindret! Hon blev nämligen rädd för fotografen som stod i buskarna precis vid 1:an och prasslade. Paff och arg blev jag - vi fick lägga en volt och börja om och då
hoppade hon felfritt, det var inte världens snyggaste runda då hon var rejält
stressad. Inga pet alltså men tidsfel.

Först var jag sur på Molga men när jag tänkt till måste jag erkänna att det nog var en ryttartabbe. Jag skulle naturligtvis ha ridit fram till fotografen och visat Molga att hon fanns där och samtidigt skulle jag ha bett människan att stå still och inte ta några bilder. Så fick jag ju göra med Urianda eftersom hon var jätterädd i början för de där hemska fotograferna som hoppade upp som gubben ur lådan rätt vad det var.

Känner mig jättenöjd med lilltjejen, hon har utvecklats så himla mycket på den här
tiden jag haft henne och dessutom är hon så positiv och rolig att tävla, ibland
är det bara svårt att komma ihåg att hon inte har så mycket erfarenhet och då
blir det så tokigt som idag.


Kram från en glad Emily och en busig Molga

Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link