Hoppa till sidans innehåll

NTRK på Mountain Horse Ponny Cup

23 NOV 2014 18:55
Förra helgen var det SM för ponnyhoppning samt final i MHPC. Tävlingarna har hållits i Hamre, Västerås.
  • Skapad: 23 NOV 2014 18:55

MHPC är en cup där man vill främja en god ridning bland våra ungdomar. För att kunna ta sig till semifinalen och final. Har varje distrikt en distriktfinal. Där lyckades Hanna Tingvall och hennes cponny Robin samt Fredrica von Celsing och henne b-ponny Gipzy ta sig till den stora finalen som går samtidigt som SM för ponnyer. Båda ryttarna rider för Nyby Torshälla Ridklubb. Klubben är mycket stoltas att vi får med våra ryttare i denna cup i år också.

Tävlingarna startade i torsdag för Hanna och Fredrica. Där det handlade om för Fredrica och hennes Gipzy att komma bland de 10 bästa b-ponnyerna för att ta sig till finalen. Fredrica och Gipzy fick ett ner slag vilket gjorde att de slutade 9:a i semifinalen och finalplatsen var säkrad. Hanna och Robin ville inte vara sämre och tog sig till final. Totalt 15 cponnyer tog sig till final och Hanna och Robin slutade på en 12:e plats. I fredags startade finalen med b-ponnyerna först. Fredrica och Gipzy fick revansch från semifinalen och satte nollan samt höjde sina stilpoäng från semifinalen. Detta gjorde att de klättrade i resultatlistan och slutade 6:a och tog den sista placeringen i MHPC. Hanna och Robin kunde tyvärr inte följa upp sitt resultat från semifinalen, men de slutade på en delad 13:e plats.

 

Fredrica von Celsing red även sin c-ponny Jessame Calco i en kring klass runt SM. Där de lyckades med att ta en 3:e plats.

Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link