Hoppa till sidans innehåll

Sofia Sandberg och Cajsa tävlade på Sundbyholm Summer Games

09 AUG 2013 06:55
Jag och Cajsa har tävlat på Sundbyholm under Sundbyholms Summer games som arrangerades efter SM. Jag är mycket nöjd efter en lärorik vecka för både mig och Cajsa.
  • Skapad: 09 AUG 2013 06:55

Cajsa har skött sig utmärkt under veckan. Hon är mötesskygg och på en framhoppning med många ekipage och mycket som hände runt om kring skötte hon sig utmärkt.  Vi startade vår tävlingsvecka på onsdagen med 1,20m  bedömning A. Cajsa kändes jätte fin och hoppade kanon, allt kändes lätt och okomplicerat. Sådär lätt och enkelt som det ska kännas, man bara galopperar och hindren kommer liksom bara i vägen :). Petade tyvärr två hinder, rev bakbommen på en oxer då jag var lite snabb tillbaka för att få plats med mina sex galoppsprång. Rev även ytterligare ett hinder där jag kunde varit lite mer stilla så hon kunde fokusera på sin uppgift istället för att lyssna på mig. Men som sagt småsaker att rätta till. En enkel, bra runda. 

 

Andra starten gjorde jag på lördagen, det var en 1,10 för att skaffa självförtroende inför söndagen. Även denna runda var mycket bra med samma känsla som på onsdagen. Petade tyvärr utsprånget i  kombinationen i omhoppningen. Kom lite nära in och istället för att låta henne sträcka på sig lite red jag iväg lite mycket till B-hindret och hon rev B-hindret. Red en stadig runda med lite kortare väg och lite högre grundtempo i omhoppningen detta ledde till en 9:e plats och placering. 

 

Söndagen, sista klassen för alla 10 tävlingsdagar var Cajsas debut i 1,30. Hon kändes redo och hoppade bra. Rev två hinder i början på banan då det kändes som att hon inte hade riktigt höjden i språnget. Hon har aldrig gått en sådan bana tidigare och hon behövde några språng för att komma igång. Jag tycker även att hon var lite spänd då det var mycket skuggor på banan, så även detta var en erfarenhet rikare. Resten av banan hoppade hon kanon  och hon tog uppgiften på ett mycket bra sätt. Sista hindret var en trekombination som jag får ta på mig  missen på. Kom lite dåligt in på A, hoppade B men sedan räckte hon inte ut på C. Jag blev något passiv i min ridning och vi fick ett stopp på C. Då valde jag att hoppa hinder nummer två och utgå . Ville att Cajsa skulle ha ett gott självförtroende när hon lämnade banan. Hade jag hoppat kombinationen igen fanns det risk att jag var tvungen att rida lite tuffare och hon skulle få ta i mer än hon behövde.  Nu fick hon lämna banan med flaggan i topp och hon var nöjd. Måste dock erkänna jag var något missnöjd med min insats och att hon var något spänd men med lite eftertanke är jag mycket nöjd. Vi gjorde en bra runda och klarade banans svårigheter på bästa möjliga sätt. Jag red bra och hon hoppade super på nästa alla hinder. Vi tog erfarenheten och lärdom efter denna runda då det var många saker som vi gjorde mycket bra:)  

 

Några visdoms ord:

Man kan vara mindre nöjd med sitt resultat eller känsla när man lämnar banan och detta kan låta klyschigt med nog så viktigt. Alltid har man en ny erfarenhet och ny kunskap funnen. Man ska alltså ALLTID vara nöjd när man lämnar banan såväl som i dressyr  och hoppning. Alltid har något varit bra, antingen har hästen/ ponnyn gjort något bra och du varit mindre duktig eller så har du gjort en bra insats och hästen/ ponnyn inte gjort sin del. Det viktiga är att fokusera på det som är bra och förstärka det. Träna vidare baserat på den kunskap man fått kan man gör när man kommit hem.        

 

Nog "dravlat " om detta, det är ju ett tävlings referat ;) 

 

Jag är mycket nöjd med veckan och det känns som att vi befinner oss på denna nivå nu. Nästa tävling är även den på Sundbyholm men då är det vi som arrangerar 

 

Ha det gott!

Hälsning 

Sofia  

Skribent: Maria Thun
Epost: This is a mailto link

prova2

 

 

socialmedia2   socialmedia

 

 

 

 

Postadress:
Nyby-Torshälla RK - Ridsport
Folkestavägen 2
64431 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016358960
E-post: This is a mailto link